Mitsubishi heeft de L200 in een nieuw jasje gestoken. Met een moderner uiterlijk en een nieuwe dieselmotor is de pick-up weer klaar voor de komende jaren.

Mitsubishi heeft in Thailand de nieuwe Triton onthuld. Dat is de auto die in Nederland als L200 wordt verkocht. De pick-up is helemaal vernieuwd. Het modernere design valt direct op en dan vooral de grote chromen grille en de koplampen met led-dagrijverlichting.

Mitsubishi belooft dat de nieuwe L200 meer comfort biedt en tegelijkertijd net zo robuust is als zijn voorganger. Het interieur is nog steeds eenvoudig, maar naar wens aan te kleden met een infotainmentsysteem met 7 inch beeldscherm en lederen bekleding.

Onder de motorkap is een nieuwe dieselmotor te vinden, die minder trillingen en geluid maakt. Deze 2.4 motor heeft een vermogen van 181 pk en een koppel van 430 Nm. Daarnaast biedt het merk twee versies van de oude 2.5 aan, met 128 en 178 pk. Of deze naar Nederland komen is nog niet bekend. Van de 2.4 benzinemotor kunnen we met redelijke zekerheid zeggen dat deze niet naar ons land komt.

De L200 verschijnt in de loop van 2015 bij de dealers, voor het noemen van prijzen is het nog te vroeg.