Hier is het nieuwe gezicht van Audi. Op de autoshow van Los Angeles toont het merk de Prologue Concept.

Het nieuwe gezicht van Audi is niet radicaal anders maar heeft wat meer vloeiende lijnen. De Prologue Concept moet sportiviteit en luxe combineren in één ontwerp. Het is een sportieve coupé in een luxe segment. Met een lengte van 5,10 meter en een gewicht van bijna 2.000 kilogram is de Prologue een forse jongen.

Bijzondere elementen van het ontwerp zijn de hoekige randen van de spatborden, die verwijzen naar de ‘Urquattro’ uit de jaren '80. De achterste stijlen zijn opvallend vormgegeven. In de C-stijl zit de tankopening, die hoogste versteld kan worden. Audi zou Audi niet zijn als er niet iets over de verlichting te vertellen valt. De concept car heeft matrix laserverlichting waarmee de hele straat in het licht is te zetten. De achterlichten beslaan de hele breedte van de auto.

In het interieur moet een lounge-gevoel overheersen. Drie touchscreens geven de inzittenden toegang tot alle functies van de auto. Ze worden herkent aan hun smartphone, waardoor de auto automatisch alle instellingen goed kan zetten.

Onder de motorkap huist een 4.0 TFSI V8 biturbomotor. Deze heeft een vermogen van 605 pk en een koppel van 700 Nm, waarmee een 0 tot 100 km/u sprint in 3,7 seconden mogelijk is. Het 48 volt elektrisch sub-circuit zorgt ervoor dat deze Audi een mild hybrid is, die tot maximaal 12 kW terugwint bij het remmen. Hierdoor worden verbruik en CO2-uitstoot teruggedrongen.