De Volkswagen Golf is van alle markten thuis. Naast benzine, diesel, aardgas, elektrische en hybride-uitvoeringen is er nu ook een Golf die op waterstof rijdt. Maak kennis met de Variant HyMotion.

Volkswagen toont op de autoshow van Los Angeles de Golf Variant HyMotion. Het is (nog) een prototype, maar de techniek is zo goed als klaar om in productie te gaan. De HyMotion beschikt over brandstofcel, die waterstof en zuurstof een chemische reactie laat aangaan waardoor er elektriciteit wordt opgewekt.

De Variant heeft vier koolstofvezel waterstoftanks, waarmee de auto een actieradius van zo’n 500 kilometer heeft. De tanks zijn onder de auto aangebracht, waardoor er nauwelijks bagageruimte verloren gaat. Voor de inzittenden is er net zoveel ruimte als in een gewone Golf.

De elektromotor in de Golf HyMotion heeft een vermogen van 100 kW (136 pk) en laat de auto in 10 seconden van 0 naar 100 kilometer accelereren.  

Het merk test op dit moment in de Verenigde Staten met een vloot van waterstofauto’s. Ook zustermerk Audi profiteert daarvan mee, dat merk presenteert in Los Angeles de A7 Sportback h-tron. Die heeft in tegenstelling tot de Golf twee elektromotoren en dus een veel krachtigere aandrijflijn. De Volkswagen Groep laat zo zien dat de waterstoftechniek breed toegepast kan worden.