Suzuki heeft de prijs van de Celerio vastgesteld op 9.999 euro. Het assortiment is overzichtelijk, met drie uitvoeringen en één motor.

De opvolger van de Suzuki Alto staat bijna in de showroom. De Celerio is vanaf volgende maand bij de dealers te bewonderen en daarom maakt het merk nu de prijzen bekend. De auto kost 9.999 euro in zijn meest eenvoudige uitvoering.

Qua motoren valt er weinig te kiezen, je krijgt altijd een 1.0 driecilindermotor met 68 pk. Deze motor stoot slechts 84 g/km uit, dat is goed voor 20 procent bijtelling in 2015. Suzuki levert de Celerio in drie verschillende uitvoeringen: Economy, Comfort en Exclusive.

De Economy is de instapuitvoering, met alleen basisvoorzieningen als een boordcomputer, led-dagrijverlichting, ESP en twee airbags. Voor 1.000 euro meer stap je in de Comfort-uitvoering, die aangename luxe als elektrisch bedienbare ramen, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, airconditioning, een radio/cd/mp3-speler met twee speakers en Bluetooth toevoegt aan de uitrusting. De Exclusive voegt hier nog 14 inch lichtmetalen wielen, een chromen grille en mistlichten aan de voorkant aan toe.

8 december staat de Celerio in de showroom, de eerste leveringen vinden in januari plaats.

Prijzen Suzuki Celerio
1.0 68 pk   Economy 9.999 euro
Comfort 10.999 euro
Exclusive   11.999 euro