Mazda presenteert op de autoshow van Los Angeles niet alleen de nieuwe CX-3 en vernieuwde CX-5, maar ook de vernieuwde 6. Die is vooral van binnen vernieuwd.

Mazda vindt het na ruim 2 jaar alweer tijd voor een update van zijn vlaggenschip, de Mazda 6. Het merk heeft de auto vooral van binnen aangepakt. Dat was ook het gedeelte waarop de meeste kritiek was en die heeft het merk zich aangetrokken. Een nieuwe middenconsole en tellerkast moeten zorgen voor een meer uniforme uitstraling. Strakkere pasnaden, verbeterde materialen, nieuwe kleurencombinaties, verbeterde stoelen en een nieuw infotainmentsysteem doen de rest. Daarnaast is de vernieuwde 6 tot 25 procent stiller binnenin en zorgt de elektrisch bediende handrem voor een opgeruimde middentunnel.

Ook aan de buitenkant zijn er enkele wijzigingen. Een nieuwe grille, modernere koplampen met volledige led-verlichting en subtiele aanpassingen aan de bumpers zijn de grootste wijzigingen. De antenne is vervangen door een ‘haaienvin’.

Aan de motoren – 2.0 en 2.5 benzinemotoren en een 2.2 diesel – verandert niets. Wel is het mogelijk om nu vierwielaandrijving te verkrijgen, dat kan in combinatie met de dieselmotor. De wielophanging is lichtjes aangepast, waardoor de 6 nu comfortabeler zou moeten zijn.

De vernieuwde 6 komt in het eerste kwartaal van 2015 naar Nederland. Prijzen zijn nog niet bekend.