In Los Angeles is de jaarlijkse autoshow geopend en dat betekent dat we een flink aantal primeurs voor te stellen hebben. Het toverwoord voor de toekomst lijkt 'waterstof' te zijn. 

Mazda breidt zijn assortiment uit met de compacte cross-over CX-3. Dit nieuwe model is voorzien van SkyActiv-techniek voor gewichtsbesparing en sportiviteit. Grotere broer CX-5 en de Mazda 6 zijn op verschillende vlakken verbeterd. 

Meer nieuwe modellen

De snelle Cadillac ATS-V-uitvoering verschijnt tegelijk als sedan en coupé. Het nieuwe submerk Mercedes-Maybach presenteert de S-Klasse: met meer ruimte, rust en luxe dan de gelijknamige Mercedes-Benz. In 2016 komt de Qoros City SUV naar Nederland. De pick-up Mitsubishi L200 heeft een moderner jasje gekregen, plus een nieuwe dieselmotor.

Ook zijn deze week, al dan niet in L.A., de nodige conceptcars onthuld. De Audi Prologue toont het nieuwe merkgezicht en combineert daarbij sportiviteit en luxe. Of de Bentley Grand Convertible Concept gebouwd gaat worden horen we later pas. 

Waterstofauto's

Zodra de markt en infrastructuur daar klaar voor zijn kan de waterstofauto Audi A7 Sportback h-tron Quattro in productie genomen worden. Ook de verwante Volkswagen Golf Variant HyMotion is bijna klaar, net als Honda's waterstofauto. Dat waterstofauto's de toekomst zijn bevestigt Toyota door haar model 'Mirai' (Japans voor 'toekomst') te noemen. 

Ford Shelby GT350 Mustang

Prijskaartjes

De nieuwe Hyundai i20 is snel te bestellen. Ook de Suzuki Celerio heeft een vanafprijs gekregen: 9.999 euro. Dankzij een 20 procent lagere CO2-uitstoot zijn de nieuwe BMW X5 M en X6 M 21.000 euro goedkoper dan hun voorgangers.

Verder nieuw op Autokopen.nl

Veel nieuwe modellen betekent veel nieuw videomateriaal. Naast enkele bovengenoemde nieuwkomers is er bijvoorbeeld beeld van de nieuwe Shelby GT350 Mustang en de verfijnde Jaguar F-Type. Onderwerp van de autotest deze week is de aangepaste, hybride Kia Optima. De evenementenrubriek laat zien dat er naast indoor activiteiten ook nog voldoende te doen is op de circuits. Veel plezier!