Volkswagen Taigun Concept

Volkswagen kondigt een mega-investering van 85 miljard euro aan. Mooi natuurlijk, maar wat gaan we daarvan terugzien in de showroom?

Volkswagen kondigt een nieuwe mega-investering aan. Het merk gaat ruim 85 miljard euro investeren in het moderniseren en uitbreiden van zijn productrange. Dat klinkt vaag, maar Volkswagen laat duidelijk weten dat de focus op compacte SUV’s komt te liggen.

Dat Volkswagen werkt aan een compacte SUV is geen geheim, het merk liet al eens de Taigun Concept zien. Het is logisch dat ook de andere merken, zoals Seat en Skoda, een compacte SUV krijgen. Volkswagen meldt dat voor alle merken wordt gekeken naar nieuwe segmenten. Nieuwe modellen op de markt brengen is relatief eenvoudig door de basis die het merk in de afgelopen jaren heeft gelegd met de modulaire platforms en motoren.

Volkswagen maakt ook bekend dat op korte termijn zijn bedrijfswagenrange vernieuwd wordt, te beginnen met de Caddy. De investeringen in nieuwe brandstofmotoren, hybride aandrijflijnen en elektrische auto's gaan onverminderd door. Een deel van het bedrag gebruikt Volkswagen bovendien om fabrieken te moderniseren.