Spyker

Gisteren riep autofabrikant Spyker Cars het personeel bijeen. Dat kreeg te horen dat uitstel van betaling onafwendbaar is.

Vrijdagmiddag is het personeel van Spyker in Zeewolde bijeengeroepen. De werknemers hebben te horen gekregen dat de autofabrikant surseance van betaling aanvraagt. De voorbereidingen daarvoor zouden al in gang zijn gezet. Dat meldt onder meer dagblad De Telegraaf

De afgelopen weken leek het einde van het Nederlandse automerk al eerder in zicht. Toch zijn nog enkele achterstallige betalingen voldaan. Maar kennelijk mocht het niet meer baten. Zo meldde een interim manager laatst dat nog 24.500 euro aan facturen openstaat en er een huurachterstand is van ruim 150.000 euro. 

Zodra het bedrijf uitstel van betaling krijgt moeten de schuldeisers afwachten hoeveel geld zij ooit nog zullen ontvangen. De surseance kan eventueel ook gebruikt worden om een doorstart voor te bereiden. De vraag is echter of het luxemerk Spyker ooit levensvatbaar zal worden. Toch, zeg nooit nooit als het om Spyker gaat.