Op de autoshow van Los Angeles is de 'ultieme Amerikaanse muscle car' onthuld. Het model, genaamd Galpin Rocket en met duidelijke verwijzingen naar de Shelby GT500 uit 1968, is afgeleid van de nieuwe Ford Mustang. Het product van dealer-tuner Galpin en ontwerper Henrik Fisker verschijnt in beperkte oplage.

Toen Henrik Fisker - ontwerper van onder meer de Aston Martin DB9, BMW Z8 en natuurlijk de Fisker Karma - in z'n jonge jaren voor het eerst oog in oog stond met de Shelby GT500 uit 1968 voelde hij vlinders in z'n buik. Dat gevoel wilde hij opnieuw creëren toen hij vorig jaar een samenwerking aanging met Galpin, een grote Amerikaanse dealer en tuner. De Amerikanen wilden een 'ultieme Amerikaanse muscle car' bouwen, gebaseerd op de nieuwe generatie Ford Mustang.

Nu is 'ie af en staat de Galpin Rocket op de autoshow van Los Angeles. De lange motorkap met grote luchtinlaten verwijst duidelijk naar de Shelby GT500 uit 1968. Maar ook andere kenmerken van de muscle cars uit de jaren '60 dienden ter inspiratie. "Ze zijn meer gebeeldhouwd, met extremere verhoudingen en details die sterker aanwezig zijn dan die van hun Europese tegenhangers", aldus Fisker. Inderdaad, of je nu naar de voorzijde, flanken of achterkant van de Rocket kijkt, overal zie je deze eigenschappen terug. 

De performancecar heeft 725 pk vermogen beschikbaar, afkomstig uit een V8-motor. De carbon body is handgemaakt en voorzien van de zilverkleurige lak Éminence Grise. Achteraan is een spoiler geïntegreerd. Hier komen de lijnen vanaf de lange kap samen. De 21 inch wielen zijn voorzien van Brembo-remmen. De ophanging voor en achter is onafhankelijk en volledig aan te passen. 

Het bouwen van de Galpin Rocket is geen eenmalige zaak. Vanaf begin 2015 komt een klein aantal exemplaren in de Verenigde Staten op de markt en 'via enkele, speciaal uitgezochte dealers over de wereld'. We hopen deze 'super Mustang' eens in Nederland tegemoet te kunnen zien. Zo niet, dan kunnen we ons in ieder geval verlekkeren aan de fotoreportage van de onthulling in L.A.