Hier is de Mercedes-Benz CLA Shooting Brake! Het is een logisch vervolg op de CLA vierdeurs coupé en Mercedes-Benz creëert hiermee weer een nieuw segment.

De Mercedes-Benz CLA is het kleine broertje van de CLS, dus het was wachten op de CLA Shooting Brake als broertje voor de CLS Shooting Brake. Die auto is er nu. De CLA Shooting Brake verschijnt meteen ook als AMG.

Het nieuwe model creëert meteen een nieuw segment. Een sportief gelijnde stationwagon is er eigenlijk niet in het compacte segment, laat staan als je alleen kijkt naar de premiummerken. Het grootste voordeel van de Shooting Brake ten opzichte van de vierdeurs coupé is natuurlijk de grotere bagageruimte. Die is 495 liter groot en uit te breiden tot 1.354 liter. De achterbank kan in een speciale cargo-stand gezet worden, waardoor je met vijf personen op pad kunt en toch 595 liter aan bagage mee kan nemen. Uiteraard gaat dit wel ten koste van het comfort op de achterbank. In de normale stand is er juist meer ruimte dan in de vierdeurs coupé, de hoofdruimte is 4 centimeter groter en daardoor is ook de instap makkelijker.

Mercedes-Benz gaat zes verschillende motoren leveren in de CLA Shooting Brake. Het benzine-aanbod bestaat uit de CLA 180, 200, 250 en de CLA 45 AMG-uitvoeringen, met respectievelijk 122, 156, 250 en 360 pk. De twee diesels, de CLA 200 CDI met 136 pk en de 220 CDI met 177 pk, vallen in de 20 procent bijtellingscategorie.

Nieuw is de OrangeArt-uitvoering (foto’s 1, 2 en 3), met oranje accenten op de wielen, koets en in het interieur. De AMG-uitvoering (foto’s 5 en 6) is direct vanaf de verkoopstart in maart te verkrijgen. Prijzen zijn nog niet bekend.