SsangYong heeft bekend gemaakt hoe zijn nieuwe compacte SUV gaat heten. De talloze keren aangekondigde auto krijgt de naam Tivoli en wordt in januari onthuld.

De langverwachte compacte SUV van SsangYong gaat Tivoli heten. Geen X100 dus, zo kondigde het merk de auto eerder aan. De SUV wordt in januari onthuld en komt in het tweede kwartaal van 2015 naar Nederland. Het merk presenteert ook meteen een aantal schetsen waarop het definitieve ontwerp van de auto te zien is.

De Tivoli werd voorafgegaan door talloze concept cars. Maar nu nadert het moment van onthulling en maakt het merk dus de naam bekend. SsangYong vernoemt de SUV naar het stadje Tivoli nabij Rome, dat bekend is vanwege z’n statige Romeinse villa’s en pittoreske ligging. De keuze voor die naam moet volgens SsangYong het internationale karakter van de auto benadrukken.

SsangYong zegt bij de ontwikkeling van de Tivoli veel aandacht te hebben besteed aan de productkwaliteit en het design van de auto. De eerste schetsen laten in ieder geval een modern dashboard en een Europees georiënteerd ontwerp van de koets zien.