Suzuki Regina Concept

Suzuki plant een flink modeloffensief. Naast de Celerio en nieuwe Vitara komt het merk met vier nieuwe modellen, binnen 3 jaar.

Suzuki heeft er weer zin in. Na de nog verse S-Cross en de Celerio en nieuwe Vitara komt het merk met nóg vier modellen in de komende 3 jaar. Het merk gaat zich focussen op de compacte segmenten. Suzuki’s Europese verkoopdirecteur, Dale Wyatt, doet tegenover Auto Express een boekje open over de toekomstplannen.

Het eerste nieuwe model is een ruime, MPV-achtige auto die je kunt zien als het praktische en comfortabele broertje van de Swift. De nieuwe Swift wordt op zijn beurt nog nadrukkelijker gepositioneerd als sportief model. De nieuwe Swift verschijnt in 2016, de MPV-achtige hatchback wordt volgend jaar onthuld om begin 2016 bij de dealers te verschijnen.

Ook in 2016 komt een ‘funky’ stadsauto. Dit model komt naast de Celerio maar moet een jonger publiek aanspreken met een vlot design en dito rij-eigenschappen. Het nieuwe model wordt minder praktisch en ruim dan de Celerio.

Over het laatste nieuwe model doet Wyatt geen uitspraken, maar vermoedelijk gaat het om een opvolger voor de inmiddels bejaarde Jimny.