Mini vijfdeurs: geschikt bevonden

Mini gaat in de toekomst terug naar vijf modellen: driedeurs, vijfdeurs, Clubman, Countryman en Cabrio. Van sommige modellen komen hybridevarianten.

Mini gaat zijn uitgedijde assortiment terugbrengen naar vijf modellen. Peter Schwarzenbauer, lid van de raad van bestuur van moederbedrijf BMW, zei dat eerder dit jaar al eens en wordt nu concreet. Hij laat in een toespraak namelijk min of meer doorschemeren dat het gaat om vijf ‘superhero’s’: de driedeurs, vijfdeurs, Clubman, Countryman en een nog nader aan te kondigen model. Die laatste moet wel de Cabrio zijn. 

De nieuwe Clubman komt in 2015, het merk liet eerder dit jaar al een concept car zien van dat model. De nieuwe Clubman zal fors groeien en wordt daarmee een ander soort auto dan het huidige model.

Nu de vijf modellen bekend zijn, is ook bekend welke er afvallen: de Clubvan, Paceman, Coupé en Roadster.

Schwarzenbauer kondigt verder aan dat Mini zich in de toekomst gaat bezig houden met hybride en plug-in hybridetechniek. Welke modellen deze schone techniek krijgen is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk wanneer we de eerste hybride Mini’s kunnen verwachten.