Mercedes-Benz GLE Coupé en C-Klasse Coupé

Mercedes-Benz kondigt via een omweg de C-Klasse Coupé en GLE Coupé aan. Beide modellen debuteren op de autoshow van Detroit in januari.

Goed kijken, maar dit zijn de twee nieuwste coupé-modellen van Mercedes-Benz. Het merk kondigt een nieuwe lijn van AMG Sport-modellen aan. Mooi natuurlijk, maar wat zien we op de bijgeleverde foto? Ja, een sportpakket. Maar veel belangrijker nog: twee nieuwe modellen, de C-Klasse Coupé en GLE Coupé.

De komst van de C-Klasse Coupé spreekt voor zich, een logische uitbreiding van het assortiment na de Limousine en Estate. De GLE Coupé was ook al aangekondigd. Die auto gaat de concurrentie aan met de BMW X6. GLE is de nieuwe naam van de M-Klasse, dus er komt ook een gewone GLE als opvolger van de huidige M-Klasse.

AMG Sport is een nieuwe lijn van sportieve modellen. Eigenlijk zou 'AMG Light' een betere benaming zijn. Het gaat om auto's die wel enkele elementen van AMG-modellen hebben - zoals uiterlijke kenmerken, onderstel en remmen - maar niet de motor. Wel krijgen de AMG Sport-modellen krachtigere motoren dan de reguliere modellen, om zo een onderscheid te maken met de AMG sportpakketten die nu al verkrijgbaar zijn op zo’n beetje alle modellen.