De nieuwe Mercedes-AMG GT wil de mooiste en beste in zijn segment en eigenlijk van alle sportauto’s zijn. Aan de vooravond van de autosalon van Parijs kunnen we alvast proeven aan het nieuwe model en andere Mercedes-nieuwtjes.

Mercedes-Benz pakt uit op de Mercedes-Benz Media Night. Maar liefst drie primeurs krijgen we te zien, nog voordat de autosalon van start gaat. De mooiste primeur is zonder twijfel de Mercedes-AMG GT, de nieuwe sportauto die van AMG het beste sportieve automerk ter wereld moet maken. Ja, de ambities zijn hoog bij Mercedes. In de presentatie wordt gesproken over nieuwe maatstaven in het compacte sportautosegment en daarboven.

Zijn looks heeft de GT in ieder geval mee, helemaal in de kleur geel die Mercedes-AMG laat zien in Hotel Molitor in Parijs – waar de presentatie plaatsvindt. Een echte, gedrongen V8-sportauto waarmee Mercedes-Benz het de Porsche 911 moeilijk wil gaan maken. Het interieur is een mix van luxe elementen uit de S- en C-klasse en sportieve vormen. Lage stoelen en een hoog dashboard maken dat je in de GT een echt sportwagengevoel krijgt. Toch moet de auto ook vooral geschikt zijn voor alledaags gebruik, zo benadrukt de Mercedes-Benz CEO Dieter Zetsche in de presentatie. De woordvoerster van de Nederlandse importeur voegt toe dat de prijs van de auto volgende week bekend wordt gemaakt.

C63: een van de belangrijkste

De tweede AMG die wordt onthuld is de C63, die in februari naar Nederland komt. Mercedes-Benz benadrukt dat de C-AMG één van de belangrijkste AMG-modellen is. Zowel de sedan als de Estate stralen ingetogen sportiviteit uit, maar kunnen het niet helpen dat ze in de schaduw staan van de ster van de avond, die knalgele GT.

Muzikale B-Klasse

De derde primeur is voor de Nederlandse markt eigenlijk de belangrijkste, hoewel het om een facelift gaat. De B-Klasse is bijgepunt en heeft een strakkere, modernere voorkant waarmee hij er weer even tegenaan kan. De band One Republic heeft een nummer voor de commercial van de B-Klasse ingezongen en brengt deze gelijk even ten gehore.

Het laatste nieuwtje is nog niet tastbaar, maar wel belangrijk. Mercedes-Benz kondigt namelijk aan in totaal tien plug-in hybrides te willen uitbrengen tot 2017. Dat betekent elke vier maanden een nieuwe plug-in hybride, van bijna elk model een stekkerauto dus. De S-Klasse beet het spits af, de C-Klasse is de volgende.