Infiniti heeft zich weer uitgeleefd op een fraaie concept car. Maar deze Q80 Inspiration Concept gaat, in tegenstelling tot eerder concepts van het merk, in aangepaste vorm daadwerkelijk in productie - in 2017 of 2018.

Organische lijnen, scherpe vouwen, katachtige koplampen: Infiniti laat zijn huisstijl weer overduidelijk zien met de Q80 Inspiration Concept. Een prachtig interieur heeft de auto ook, met een zwevende middentunnel die van voor naar achter door het interieur loopt. De toegang geschiedt via portieren die in tegenovergestelde richting openen.

Die laatste ‘feature’ gaat het productiemodel niet halen, maar de Q80 Inspiration is wel duidelijk een voorbode van de Q80, het toekomstige topmodel van Infiniti. Dat wordt geen klassieke sedan: “De Q80 wordt een imagomaker voor Infiniti, met onderscheidend design. Hij moet een beetje provocerend en uitdagend zijn”, zo licht de woordvoerder toe. Als beoogde concurrenten ziet het merk dan ook vooral bijzondere auto’s in het hogere segment, zoals de Porsche Panamera.

Over de techniek van de Inspiration Concept is nu ook wat meer bekend, onder de gewelfde koets ligt hybridetechniek, waarbij een nieuwe 3,0 V6 dieselmotor als basis dient. De beloofde CO2-uitstoot van 129 g/km is natuurlijk mooi voor een topsegmentauto met 550 pk, maar ook puur theoretisch. Toch gaat Infiniti die dieselmotor binnenkort al toepassen in diverse productiemodellen.

Q70 facelift en nieuwe dieselmotor

Infiniti laat in Parijs ook de vernieuwde Q70 zien. Belangrijkste nieuws is de komst van de 2.2 dieselmotor, die ervoor zorgt dat de CO2-uitstoot fors lager ligt dan voorheen, wat in Nederland ook betekent dat de prijs (of in ieder geval de BPM-heffing) flink omlaag gaat.