Saab 9-3 by NEVS

Saab heeft van de rechter tot eind november de tijd gekregen om het bedrijf te reorganiseren en een overnamekandidaat te vinden. Lukt dat niet, dan wordt het merk opnieuw failliet verklaard.

Opnieuw onzekere tijden voor Saab-liefhebbers. Het voortbestaan van het merk hangt namelijk aan een zijden draadje, enkele maanden nadat voor het eerst in jaren weer nieuwe Saabs in Nederland zijn gearriveerd. De productie ligt al een tijdje stil en de rechter heeft Saab uitstel van betaling verleend. Dat uitstel is nu verlengd tot eind november.

Saab krijgt tot 29 november de tijd om een oplossing te vinden. “We zijn blij met het besluit van de rechter. Dit geeft ons de tijd om verder te onderhandelen met de twee overnamekandidaten”, aldus NEVS-president Mattias Bergman. NEVS is de huidige eigenaar van Saab maar heeft geen geld meer.

Eén van de twee overnamekandidaten is zeer waarschijnlijk de Indiase autobouwer Mahindra, die ook eigenaar is van SsangYong. Met een nieuwe eigenaar en een kapitaalinjectie hoopt Saab verder te kunnen gaan met de ontwikkeling van de elektrische aangedreven 9-3 en nieuwe modellen op basis van het Phoenix-platform, dat werd in ontwikkeld in de tijd dat het Nederlandse Spyker nog aan de touwtjes trok bij het Zweedse merk.