Ferrari komt met een speciaal model ter ere van 60 jaar Ferrari in Noord-Amerika. Zoals dat gaat met bijzondere Ferrari’s is het feestje al gevierd, alle tien de exemplaren van de F60America zijn al verkocht.

Mooi hé, die Ferrari F60America. Al heb je al het geld van de wereld, er eentje bemachtigen zit er niet in. Alle exemplaren zijn al verkocht, waarbij bovendien als aanvullende voorwaarde gold dat je in Noord-Amerika moet wonen om deze auto te mogen kopen. De F60America viert namelijk dat Ferrari 60 jaar actief is op het continent.

De F60America is gebaseerd op de F12berlinetta, al heeft hij ook wel wat ontwerptrekjes van de California. Ferrari heeft de auto een klassieke grille gegeven, waarachter een V12-motor schuilt. Die laat de gelimiteerde cabriolet in 3,1 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. De softtop kan tot een snelheid van 120 km/u elektrisch geopend en gesloten worden.

De F60America heeft een bijzonder interieur. Het dashboard is vervaardigd uit lichtgewicht composietmateriaal. Het bestuurdersgedeelte inclusief stoel en dashboard is rood gemaakt, de passagier moet het doen met een zwarte zitomgeving. In de stoelen is het motief van de Amerikaanse vlag aangebracht.