Toyota GT86

Toyota wil niet nog een keer zijn smaakmaker kwijtraken en daarom krijgt de GT86 een opvolger. Die komt in 2017 of 2018.

De Toyota GT86 is geen eenmalig project. Toyota heeft de opvolger al in de planning staan, die komt als het huidige model zijn levenscyclus heeft doorlopen. Dat betekent dat we over een jaar of drie, vier de nieuwe GT86 tegemoet kunnen zien. 2017 of 2018 dus.

De Europese vice-president van Toyota Europe, Karl Schlicht, heeft tegen Motoring.com.au gezegd dat Toyota niet nogmaals zijn smaakmaker wil verliezen, zoals 10 jaar geleden toen de Celica verdween om nooit terug te komen. “Dat heeft het merkimago geen goed gedaan. We willen dus funauto’s in het assortiment hebben”, aldus Schlicht.

Of de opvolger van de GT86 weer in samenwerking met Subaru tot stand zal komen is onzeker. Toyota neemt nu het leeuwendeel van de gezamenlijke productie van de GT86 en BRZ op zich en noemt de business case ‘moeilijk’ voor dit auto’s, dus voor Subaru zal een opvolger van de BRZ waarschijnlijk niet uit kunnen. Bovendien werkt Toyota nu samen met BMW aan een sportauto, maar dat wordt heel ander soort auto dan de GT86.