Seat-modellen

Seat zoekt in de toekomst nieuwe segmenten op. Het merk wil inspelen op de vraag vanuit de markt, dus auto's brengen die op dat moment populair zijn.

Seat heeft de smaak weer te pakken. De nieuwe Leon slaat aan en daarom wil het merk op die voet verder. Dat wil zeggen: het design en de stijl van de Leon worden toegepast in toekomstige modellen. Die toekomstige modellen zullen steeds vaker in voor Seat nieuwe segmenten worden uitgebracht. Dat heeft de president van het merk, Jürgen Stackmann, in Madrid bekend gemaakt

Daarmee is niet gezegd dat Seat de klassieke segmenten waarin het merk nu actief is verlaat, maar duidelijkheid over de opvolgers van bijvoorbeeld de Altea en Exeo is er nog niet. Het enige wat Seat op dit moment wil bevestigen is de komst van een SUV in 2016. De SUV is een goed voorbeeld van een nieuw model in een populair maar voor Seat nog nieuw segment. 

In maart werd bekend dat de SUV er definitief gaat komen. Deze gaat dus veel ontwerptrekjes van de Leon krijgen en deelt ook zijn techniek met de compacte middenklasser.