Terwijl de pietendiscussie deze week zijn voorlopige hoogte- (of diepte)punt bereikte, blikten wij vooruit naar meer praktische zaken. We presenteerden een overzicht van alle auto’s met 7 procent bijtelling en keken vooruit naar de regels van 2016. Verder hadden we belangrijk nieuws over Tesla, Jeep en Ford.

2015 komt snel dichterbij en daarmee ook een nieuw jaar met nieuwe bijtellingsregels. Eerder presenteerden we je al het overzicht van auto’s met 14 procent bijtelling, nu hebben we ook een overzicht van auto’s met 7 procent bijtelling voor volgend jaar – met daarbij enkele interessante nieuwkomers. Daarnaast blikten we vooruit naar 2016: wat gaat er dan met de bijtellingscategorieën gebeuren?

Deze week deden we ook een eerste rij-indruk met de Jeep Renegade op, die dankzij wat Italiaanse kruiden prima smaakt en ondanks dat een echte Jeep is. Daarnaast presenteerden we twee uitgebreide tests, van de BMW 2 Serie Active Tourer en Kia Soul EV. Die laatste is er tegenwoordig alleen als elektrische auto en dat blijkt helemaal geen verkeerde keuze.

Over elektrisch gesproken, deze week kwam de comeback van het merk Detroit Electric weer een stapje dichterbij met de presentatie van het nieuwe logo. Het eerste model SP:01 wordt een concurrent van de Tecnicar Lavinia, een elektrische sportauto uit Italië waarvan we deze week de eerste tekeningen te zien kregen.

Prijzen kregen we deze week ook nog binnen. Tesla heeft de nieuwe vierwielaangedreven versies van de Model S geprijsd, terwijl Ford de 140 pk sterke Fiesta Red en Black Editions van prijskaartjes voorzag.