Land Rover Defender

2015 is het laatste jaar waarin de Land Rover Defender wordt geproduceerd. Daarom komt het merk met een serie speciale oplages als ode aan de terreinauto.

Nee, de Land rover Defender verdwijnt niet, maar het huidige model gaat uit productie in 2015. Voor 2016 staat er een opvolger gepland, die qua emissie- en veiligheidseisen kan voldoen aan de maatstaven van nu. Om de Defender, die in 66 jaar tijd is uitgegroeid tot een icoon, een passend afscheid te geven komt Land Rover met een serie van speciale versies van de auto.

Het merk schakelt daarvoor de SVR-afdeling in, de Special Operations-divisie die ook verantwoordelijk is voor de Range Rover Sport SVR. Bij de Defender zal het echter niet draaien om sportiviteit, maar om terreinwaardigheid. SVR heeft dan ook drie afdeling: off-road, luxury en performance.

Op dit moment werkt Land Rover aan een nieuwe generatie Defender. Het design van die auto ligt al vast maar blijft nog even geheim. Begin 2016 zal Land Rover de auto onthullen en tot die tijd is alle aandacht gericht op zijn inmiddels 66 jaar oude voorganger.