Brandstofprijzen

De brandstofprijzen zijn op het laagste niveau in jaren. De daling van de olieprijzen wordt de laatste weken merkbaar aan de pomp.

De lage olieprijzen hebben eindelijk hun weerslag op de brandstofprijzen. Voor een liter benzine betaal je nu gemiddeld iets meer dan 1,72 euro maar bij goedkope pompen kruipt de prijs ver onder de 1,60 euro per liter. Voor diesel is de adviesprijs nu 1,42 euro, LPG kost iets meer dan 85 cent.

De prijzen dalen al sinds juni, maar de laatste weken is de olieprijs fors gedaald. Het vertragende effect op de dalende olieprijzen heeft te maken met de waarde van de euro, die ten opzichte van de dollar is gedaald.

Enkele weken geleden verwachtten experts nog dat de dalende olieprijs niet direct aan de pomp terug te zien zou zijn, maar de laatste weken zakt de olieprijs zo hard dat dit nu toch het geval is. De tegenvallende groei van de economie is hiervoor verantwoordelijk. Profiteer ervan zolang het kan, want de lange-termijnvoorspelling is nog steeds dat de brandstofprijzen alleen maar zullen stijgen.