Audi navigatiesysteem

Audi biedt bezitters van de vernieuwde A6 en A7 Sportback gratis kaartupdates van het navigatiesysteem aan. Deze zijn direct te downloaden vanuit de auto, als je Audi Connect hebt aangevinkt op de optielijst.

Leuk zo’n navigatiesysteem in je auto, maar de kaartupdates zijn vaak duur. Volvo kondigde onlangs al gratis navigatie-updates aan voor de nieuwe XC90, nu komt Audi met een soortgelijke service. Als de vernieuwde A6 of A7 Sportback met Audi Connect wordt uitgerust dan zijn de kaarten zelfs direct te downloaden in het systeem in de auto.

De bestuurder krijgt automatisch een melding als er nieuwe kaarten beschikbaar zijn. Deze kan hij of zij dan via een 4G-verbinding downloaden. De updates zijn een keer per half jaar beschikbaar en de eerste vijf keer gratis. Daarna moet je dus alsnog betalen, maar het is een begin.

Audi biedt ook de mogelijkheid om de nieuwe kaarten te downloaden via een pc of laptop op een SD-kaartje, dat in het systeem in de auto gebruikt kan worden. Ook updaten via de dealer is mogelijk.