Hyundai i20

Hyundai heeft vergevorderde plannen om een i20 Wagon op de markt te brengen. Dat wordt dan de derde variant van de i20, na de vijfdeurs en Coupé.

Hyundai heeft grootste plannen met nieuwe i20. Na de vijfdeurs die eerder deze maand debuteerde op de autosalon van Parijs volgt in ieder geval nog een coupé en naar nu blijkt zeer waarschijnlijk ook een Wagon. Dat suggereert in ieder geval de Europese ontwerpbaas van Hyundai, Thomas Buerkle, in een gesprek met Automotive News.

Hyundai gelooft dat er veel groei zit in het compacte stationwagon-segment, omdat Europeanen steeds kleiner gaan rijden. Diverse merken bieden nu zo’n model aan, maar gemeengoed is de kleine stationwagon nog zeker niet. Onder andere Renault en Skoda hebben een stationwagon van hun compacte model.

Hyundai bekijkt op dit moment de mogelijkheden. Naast de voor de hand liggende keuze van een klassieke stationwagon ligt er ook een voorstel op tafel om een sportief gelijnde shooting brake van de i20 te ontwikkelen. We verwachten de i20 Wagon eind 2015 voor het eerst te zien, eerst is het de beurt aan de i20 Coupé.