In Nederland speelt bijtelling de hoofdrol, in São Paulo draait het om de autoshow. Onze Beierse buurman BMW introduceert tegelijkertijd de geheel vernieuwde X5 M en X6 M. De afgelopen week in het kort. 

De super-SUV's X5 M en X6 M hebben dezelfde technische specificaties. Ze zijn iets krachtiger en zuiniger dan de eerste generaties. Volkswagen voert een update door voor de Beetle op het gebied van motoren, multimedia en veiligheid. Porsche brengt van de Panamera de gelimiteerde Exclusive Series uit. 

Ondertussen, in Brazilië

De São Paulo International Motor Show is voor ons Nederlanders op zich niet van belang. Wel interessant zijn de conceptcars die laten zien wat fabrikanten ook voor ons in petto hebben. We noemen de Renault Oroch (een Dacia Duster) pick-up, de SUV Nissan Kicks en de Fiat FCC4 die lijkt op een kruising van een vierdeurs coupé en pick-up. 

Volkswagen Beetle

Bijtelling 2016 aangepast

Op het plan om de bijtelling in 2016 voor bijna alle leaserijders op 25 procent te stellen volgden eendrachtig negatieve reacties, zelfs van eigen partij VVD. Daarop heeft staatssecretaris Wiebes een aanpassing aangekondigd. 

Prijskaartjes

De nieuwe, krachtigste uitvoering van de Nissan Qashqai is per direct te bestellen vanaf 28.000 euro. Na de vanafprijs zijn alle prijskaartjes van de nieuwe Opel Corsa bekendgemaakt. 

Verder nieuw op Autokopen.nl

We deden een eerste rij-indruk op van de gefacelifte Mercedes-Benz B-Klassse, waarbij we we ook in de elektrische B reden. De 'solide' Toyota Yaris die we vorig weekend uitgebreid testten heeft ondanks z'n grote mond geen pretenties. Dit weekend zetten we de Fiat Punto tegenover de Peugeot 108. Met de winter in aantocht is het eerste wintervoordeel al weer te spotten in onze actierubriek. Ook zijn er nieuwe financierings- en andere acties. 

Toyota Yaris 2015