De premières buitelen over elkaar heen deze week. Onder meer de Jaguar XE, Mercedes-AMG GT en Peugeot 308 GT debuteerden. We hebben dit keer dan ook veel fotoreportages en video's die het nieuws aanvullen.

De opvolger van de SLS AMG, de Mercedes-AMG GT, combineert 'first-class racetrack performance' én alledaags, praktisch gebruik. De GT is samen met z'n sterke broer GT S voorgesteld, een dag nadat de Jaguar XE (als performance-uitvoering XE S) debuteerde. Het reguliere XE-model zal verkrijgbaar zijn met 20 procent bijtelling. 

Als vervanger van de 1 Cabrio is er nu de BMW 2 Serie Cabrio, met stoffen dak. Op de autosalon van Parijs (begin volgende maand) onthult Peugeot de 308 GT hatchback én stationwagon, bovendien in benzine- en dieseluitvoering. De facelift van de Mercedes-Benz B-Klasse markeert tegelijk de introductie van de Electric Drive. Honda showt in Parijs een prototype van de HR-V compacte cross-over. 

Gereden modellen

Onze eerste indruk van de Kia Soul EV is dat deze elektrische auto geschikt is om vaak mensen in mee te nemen. De Volkswagen e-Golf blijkt elektrisch rijden een stukje saaier te maken - precies op de goeie manier. We testten 'em uitgebreid, net als het duo BMW M3 Sedan/M4 Coupé. De felgekleurde M&M's rijden beestachtig goed.

Kia Soul EV

Nieuwe uitvoeringen en prijzen

Half december arriveert de First Edition van de gefacelifte Ford Focus in de showroom. Die kan nu besteld worden. Hetzelfde geldt voor de vernieuwde Volkswagen Touareg. Van beide zijn de prijzen bekendgemaakt. Nissan kondigt nieuwe uitvoeringen van de Qashqai aan.

Dankzij nieuwe motoren kan er weer schoner en zuiniger gereden worden in de Opels Insignia en Zafira Tourer, plus de Peugeots 208, 308, nieuwe 508, 2008, 3008 en 5008. Audi biedt van de vernieuwde A6 drie Ultra-modellen, waar er twee van in aanmerking komen voor 20 procent bijtelling.