Binnen enkele dagen onthult Ford officieel de tweede generatie S-Max. Nu al geeft het merk de eerste beelden en details. 

De zevenzits MPV met sportieve inborst die in 2007 Auto van het Jaar was rijdt alweer 7 jaar rond. Tijd dus voor een nieuwe generatie Ford S-Max. Die verwachten we deze week. De Ford Motor Company haalt de spanning er al een beetje vanaf door de eerste foto's (in klein formaat) te verspreiden en enkele details van de auto te onthullen.

De nieuwe S-Max komt te staan op hetzelfde platform als de nieuwe Ford Mondeo. Z'n uiterlijk ontleent echter diverse stijlelementen aan de gefacelifte Focus en Fiesta. Op de foto's zijn de nieuwe lichtunits en chromen, trapezoïdevormige grille goed te zien. 

Ford laat weten dat de afmetingen van de wagen hetzelfde zijn als van de eerste generatie. De ruimte kan echter beter benut worden dankzij de 'power-folding' zittingen op zowel de tweede als derde zitrij. De achterklep is handsfree te bedienen. Achterin worden zij-airbags toegevoegd. Voorin zijn de stoelen te verwarmen dan wel verkoelen en bieden ze een massagefunctie. De stuurwielkolom is elektronisch verstelbaar.

De motorisering is nog onbekend, maar verwacht zuinigere motoren dan in de huidige generatie S-Max. De MPV is voor het eerst te zien begin oktober, op de autoshow van Parijs. De verkoop begint medio 2015 maar de auto komt pas in het tweede kwartaal naar Europa.

Update

Ford komt over 2 dagen ook met de grondig vernieuwde C-Max en Grand C-Max. Houd deze rubriek in de gaten.