De sportieve Opel Adam S is klaar voor productie. De orderboeken openen eind dit jaar. Nu al krijgen we een voorproefje. 

In maart toonde Opel op de autoshow van Genève de Opel Adam S in conceptvorm. Nu is deze performanceversie van de Adam productieklaar. Als voorproefje staat het model op de autobeurs in Parijs, van 2 tot en met 19 oktober. De Adam S arriveert begin 2015 bij de Opel-dealers in Nederland, hij kan nog eind dit jaar worden besteld. De prijzen worden dan bekendgemaakt.

Vanuit stilstand kan het bommetje binnen 8,5 seconden op de 100 km/u zitten. De topsnelheid ligt op 200 km/u. De Adam S-rijder heeft maximaal 150 pk vermogen en 220 Nm koppel ter beschikking. Die krachten worden geleverd door een 1.4 Turbo EcoTec-benzinemotor met start/stop-systeem. Deze voldoet aan de EU6-uitstootnorm. De S verbruikt (op papier) 6,4 l/100 km, dat is 1 op 15,6.

Om dynamisch rijgedrag te vergroten heeft de Duitse fabrikant een sportonderstel ontwikkeld voor de Opel Adam S. De stuurinrichting is aangepast. Ook de stabiliteit in bochten is vergroot. Tot slot heeft de hot hatch het OPC Performance-remsysteem gekregen, inclusief rode remklauwen. Die zie je zitten achter de 18 inch lichtmetalen wielen.

Natuurlijk horen ook spoilers voor en achter, plus zijskirts bij het uiterlijk van de sportieve Adam S. Kies je voor het Red 'n' Roll-designthema dan wordt zwart-rood leder toegepast op het stuurwiel, de versnellingspook en handrem. De deuren en het instrumentenpaneel worden voorzien van verlichting in rood-wit. Kopers kunnen kiezen uit drie soorten bekleding voor de Recaro-sportstoelen. Standaard beschikt de Opel Adam S over automatische airco, led-dagrijverlichting en led-lampen achter.