Dacia geeft de personenwagen Dokker een cross-over look en noemt 'm Dacia Dokker Stepway. Eind dit jaar staat de stoere Dacia in de showrooms.

Eerst was er de Dacia Sandero Stepway, nu komt Dacia ook met de Dokker Stepway en Lodgy Stepway. Die laatste wordt niet leverbaar in Nederland maar wordt wel gepresenteerd op de autoshow van Parijs. 

Om tot Stepway te worden verheven wordt de Dacia Dokker voorzien van voorbumpers in de carrosseriekleur, zwarte wielkastverbreders en zijskirts, buitenspiegelkappen en dakrails in Dark Metal-kleur afwerking en accenten in chroomkleur rond de mistlampen. Een 'Stepway'-badge erop, lichtmetalen wielen eronder en klaar is de buitenkant.

Het interieur krijgt speciale bekleding met blauwe stiksels. Deze kleur vind je ook terug op het stuurwiel, in het tellerhuis en de ventilatieroosters. Een badge kan ook hier niet ontbreken. Standaard wordt de Dacia Dokker Stepway geleverd met het Media Nav-multimedia/navigatiesysteem, airco, cruise control, parkeersensoren achter en een met leder bekleed stuurwiel. 

Eind 2014 wordt de stoere Dokker verwacht bij de Dacia-dealers, tegen een nog onbekende prijs. De Dokker Stepway zal voorzien zijn van een TCe 115 benzinemotor - waarbij het cijfer het aantal paardenkrachten weergeeft. Dat model verbruikt 5,8 l/100 km (1 op 17,2) en stoot 135 g/km aan CO2 uit.