De zelfrijdende auto heeft uiteindelijk geen bestuurder meer nodig

Mercedes-Benz breidt de praktijktests met de zelfrijdende auto uit tot in de Verenigde Staten. Het merk heeft daar toestemming gekregen om met zelfrijdende auto’s de weg op te gaan. Ook Nederland is bezig met regelgeving die dit mogelijk moet maken.

De zelfrijdende auto is ‘hot topic’ bij diverse autofabrikanten. Mercedes-Benz is een van de merken die serieus werk maakt van de ontwikkeling van de zelfrijdende auto. Het merk gaat nu ook tests uitvoeren in de Amerikaanse staat California. In Silicon Valley start het merk binnenkort met het testen van autonoom rijdende modellen.

In Duitsland voert Mercedes-Benz al langer tests uit, met aangepaste E- en S-Klasse-modellen. Ook in Nederland wordt gewerkt aan regelgeving die het gebruik van zelfrijdende auto’s moet toestaan. Omdat de verkeerssituaties in elk land weer anders zijn, is het voor fabrikanten belangrijk om in zoveel mogelijk landen te testen.

Om in de V.S. te mogen te rijden met de zelfrijdende auto’s moeten de testmodellen voorzien van een duidelijke indicator wanneer de auto in de autonome modus staat. Ook moet de bestuurder te allen tijde in kunnen grijpen. Het gaat nog jaren duren voordat de techniek zover gerijpt is dat dergelijke regels overbodig worden.