Toyota toont de eerste afbeeldingen van de C-HR Concept. Dit studiemodel is de voorbode van een cross-over met hybride aandrijflijn.

Toyota heeft de eerste afbeeldingen van de C-HR Concept gepresenteerd. Het studiemodel wordt officieel onthuld op de autosalon van Parijs volgende maand en heeft een hybride aandrijflijn. Hoewel de C-HR er futuristisch uit ziet, is het wel degelijk een serieuze voorbode van een nieuw model van Toyota.

De C-HR laat in grote lijnen de toekomstige cross-over van Toyota in het C-segment zien. Dit nieuwe model dat je als concurrent van de Nissan Qashqai kunt zien, wordt gebaseerd op de Auris en krijgt een geheel nieuwe designtaal, die volgens Toyota geïnspireerd is op structuur en lijnen van diamanten.

De zijkant de C-HR doet volgens het merk denken aan facet geslepen edelstenen. De fors uitgeklopte wielkasten en de ‘zwevende’ achterlichten zijn ook opvallende elementen. Toyota gaat de nieuwe ontwerptaal toepassen op vele toekomstige modellen. Het ontwerp van de voorkant van het studiemodel is niet helemaal nieuw, maar een doorontwikkeling van de stijl die is ingezet met de Auris.