Volkswagen presenteert op de bedrijfsautobeurs in Hannover de Tristar Concept. Deze pick-up combineert 'al het goede van oude en toekomstige Transporters'.

Volkswagen blikt vooruit naar de volgende generatie Transporter met de Tristar Concept. Het is geen busje zoals je misschien zou verwachten, maar een pick-up die ook nog eens 30 mm hoger op zijn poten staat dan een gewone Transporter. De Tristar heeft permanente vierwielaandrijving en een differentieelslot.

Het ontwerp kenmerkt zich door scherpe lijnen. De led-koplampen, terreinauto-achtige grille en zwarte wielkastranden moeten de Tristar een stoere uitstraling geven. De laadbak bestaat uit twee delen, waarvan het onderste gedeelte stof- en waterdicht is af te sluiten.

Het interieur is om te bouwen tot koffielounge. De bestuurderstoel kan een kwartslag gedraaid worden en er is een uitklapbaar tafeltje dat tevens dienstdoet als tablet. Zelfs aan een espressomachine is gedacht.

Hoewel de Tristar vooruitblikt naar de volgende generatie Transporter is hij op het huidige model gebaseerd. De 2.0 TDI met 150 pk vermogen in het conceptmodel is dan ook een ‘oude bekende’. De Tristar accelereert met deze motor in 10 seconden van 0 naar 100 km/u.