Opel Corsa

De nieuwe Corsa staat aan de vooravond van zijn publieksdebuut op de autosalon van Parijs, maar Opel is al bezig met de volgende stap: de sportieve OPC-versie. Die komt volgend jaar al.

Opel werkt nu al aan een sportieve OPC-uitvoering van de nieuwe Corsa. De compacte hatchback straalt vanaf donderdag op de autosalon van Parijs en verschijnt eind dit jaar bij de dealers. De OPC volgt volgend jaar al en daarom test Opel nu al volop met het sportieve topmodel.

Er zijn al beplakte testexemplaren gespot die over het uiterlijk alvast een beetje wat loslaten. De OPC krijgt ten opzichte van de reguliere Corsa dikkere bumpers, sideskirts, forse lichtmetalen wielen, een achterspoiler en een dubbele uitlaat.

Over de technische details is nog niets bekend. De OPC profiteert uiteraard in de basis al van de verbeterde rij-eigenschappen van de nieuwe Corsa en doet daar nog een schepje bovenop. De motor zal waarschijnlijk een verbeterde versie zijn van de 1.6 turbo die al in de huidige Corsa OPC ligt. Het vermogen zal zo rond de 210 pk komen te liggen.