Cadillac introduceert de CT6, het nieuwe vlaggenschip van het merk. Hij heeft een lichtgewichtstructuur, moderne turbomotoren en alle denkbare luxe. In 2016 komt de CT6 naar Europa.

Cadillac heeft het beste dat het merk te bieden heeft in één auto gestopt. Maak kennis met CT6, het nieuwe topmodel van Cadillac. Deze auto moet vooral op het gebied van gewichtsbesparing nieuwe maatstaven zetten. Cadillac meldt dat de CT6 qua binnenruimte vergelijkbaar is met de BMW 7 Serie, maar dat het nieuwe model minder weegt dat een 5 Serie. Cadillac geeft een gewicht op van zo’n 1.680 kilogram. De CT6 is opgebouwd uit lichte materialen, met nieuwe minder dan dertien verschillende legeringen om het aluminium te versterken. Dat zorgt niet alleen voor een lichte koets, maar ook voor een zeer stijve koets.

Binnenin is uiteraard heel veel luxe te vinden. Voor mensen die zich liever laten rijden is er het Articulating Rear Seat package, met onder andere een massagefunctie. In het dashboard prijkt een 10,2 inch groot HD-scherm, dat via aanraking of een touchpad op de middentunnel te bedienen is. Cadillac heeft enkele nieuwe snufjes voor de CT6 bedacht. Zo kan het inparkeersysteem niet alleen zelf sturen, maar ook zelf remmen. De nachtcamera heeft warmteherkenning, waardoor overstekende mensen of dieren eerder te lokaliseren zijn. Ook bijzonder: de camera’s die rondom de auto zijn aanbracht hebben een opnamefunctie. Die werkt ook als de auto geparkeerd staat.

De CT6 heeft altijd vierwielaandrijving, in combinatie met een meesturende achteras en actieve dempers. Cadillac belooft dat de limousine daardoor een lichtvoetig weggedrag heeft. De draaicirkel is slechts 11,4 meter, mede dankzij de meesturende achterwielen.

Cadillac heeft drie motoren voor de CT6 klaar staan. Instapper is de 2.0 turbobenzinemotor met 265 pk. Daarna komt de 3.6 V6-motor met 335 pk en de gloednieuwe 3.0 V6 twinturbo met 400 pk. Het is nog niet bekend of alle motoren ook naar Europa komen. Over hybride- en dieseluitvoeringen rept het merk nog met geen woord.

De productie voor de Europese markt start begin 2016. Voor het noemen van prijzen is het nog te vroeg. Overigens debuteert de CT6 op de autoshow van New York deze week.