Lexus heeft op de autoshow van New York de nieuwe RX onthuld. De SUV is niet radicaal vernieuwd, maar biedt wel van alles een beetje meer dan het huidige model.

Een beetje meer veiligheid, een beetje meer opvallend design, een beetje meer pk’s en een beetje meer ruimte. Dat is in het kort de nieuwe Lexus RX. Het merk heeft de vernieuwde SUV onthuld op de autoshow van New York.

Het uiterlijk is zoals van elke Lexus opvallend, de inmiddels bekende Lexus-grille domineert het design. Nieuw zijn het ‘zwevende dak’ en de bijzonder gevormde derde zijruit. Lexus belooft dat het interieur is voorzien van ‘verfijnde materialen’. Een 12,3 inch groot beeldscherm verschaft de bestuurder en inzittenden informatie, aanvullend is er een head-up display met geprojecteerde gegevens.

Achterpassagiers hebben dankzij de grotere wielbasis (+5 cm) meer beenruimte. De RX biedt nu vergelijkbare achterbankruimte als topmodel LS. Net als in dat model zijn de leuning verstelbaar en de zitting verwarmbaar.

Op het gebied van actieve veiligheid heeft de RX enkele (voor Lexus) nieuwe voorzieningen. Het Pre-Collision System voorkomt bij lage snelheden kop-staartbotsingen. Lane Keeping Assist waarschuwt op het moment dat de Lexus RX onbedoeld zijn rijbaan verlaat en stuurt indien nodig bij. Verder is er Automatic High Beam, intelligent grootlicht dat tegenliggers uit de lichtbundel houdt.  

De nieuwe RX heeft wederom een hybride aandrijflijn. De 3,5 liter V6-motor is verbeterd en levert in combinatie met de elektromotoren nu een gecombineerd vermogen van meer dan 300 pk. Dat is iets meer dan de huidige RX 450h heeft. Het onderstel is verbeterd en moet meer stabiliteit in bochten bieden, waardoor de bestuurder meer controle over de auto heeft.

De nieuwe RX verschijnt eind dit jaar bij de dealers, prijzen zijn nog niet bekend.