Tesla Model S

Tesla vervangt zijn instapmodel Model S 60 door de 70D. De meest bereikbare Model S heeft voortaan standaard vierwielaandrijving en een actieradius van 442 kilometer.

Tesla introduceert de Model S 70D. De D staat voor Dual Drive, een tweede elektromotor zorgt ervoor dat de 70D vierwielaandrijving heeft. Het grotere accupakket van 70 kWh geeft de auto een betere actieradius, van in totaal 442 kilometer.

De Model S 70D heeft een vermogen van 334 pk en accelereert in 5,4 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid is 225 km/u, met de prestaties van de instap-Tesla zit het wel goed dus. De standaarduitrusting omvat onder andere een navigatiesysteem, keyless entry, parkeersensoren, een uitgebreid audiosysteem en xenonverlichting. Uiteraard krijgt elke nieuwe Tesla de nieuwste ‘6.2’-software mee. Tesla voegt ook meteen drie nieuwe kleuren toe aan het assortiment: Ocean Blue (foto), Obsidian Black en Warm Silver.

Door de toegenomen prestaties, actieradius en de toevoeging van een extra elektromotor is de prijs van het nieuwe instapmodel wel iets hoger: 77.100 euro, 5.200 euro meer dan de Model S 60 kostte. Met de komst van de 70D is de keuze van versies met alleen achterwielaandrijving beperkt tot de uitvoering met 85 kWh-accu en 428 pk.