De prijzen van de uitzwaai-edities van de Land Rover Defender zijn bekend. Een gelimiteerde oplage van drie verschillende Celebration Editions komt naar Nederland.

Land Rover zwaait na 68 jaar de Defender uit. 2015 is het laatste productiejaar van het model, volgend jaar verschijnt de opvolger. Het merk neemt afscheid van de Defender met drie Celebration Editions, waarvan nu de prijzen en oplages bekend zijn. Het merk communiceert alleen de prijzen exclusief btw en BPM, omdat de meeste auto’s naar verwachting verkocht worden aan bedrijven.

De Heritage Limited Edition is de meest bijzondere, met zijn Grasmere Green lakkleur, nostalgische grille en ‘heritage’-stickers. Van deze uitvoering komen er 65 exemplaren naar Nederland, waarvan 40 als ‘korte’ 90 Station Wagon en 25 als ‘lange’ 110 Station Wagon. Onder de motorkap ligt altijd een 122 pk sterke dieselmotor. De vanafprijs bedraagt 41.100 euro, exclusief btw en BPM.  

De Autobiography Limited Edition is de meest luxe Defender ooit en is te herkennen aan de bijzondere two-tone lak. Van deze uitvoering zijn slechts vijf stuks beschikbaar, die allemaal als 90 Station Wagon zijn uitgevoerd. De Autobiography Limited Edition heeft een 150 pk sterke dieselmotor en kost 57.900 euro (excl. btw en BPM).

Edition nummer 3 is de Adventure. Deze heeft extra bodembescherming, een verhoogde luchtinlaat en speciale terreinbanden. Er komen 40 stuks van de Station Wagon 90 naar Nederland, waarvan de helft is uitgevoerd als Adventure+ met sterkere motor. Die laatste versie is verkrijgbaar vanaf 53.100 euro (exclusief belastingen). De versie met 122 pk-motor is er vanaf 48.100 euro. Naast de veertig stuks 90 Station Wagon komt hetzelfde aantal 110 Station Wagon-exemplaren beschikbaar.

De Celebration Editions zijn per direct te bestellen bij de Land Rover-dealers.