Kom je voor de supercars naar de AutoRai? Dan is hal 8 de plaats waar je moet zijn. Onder andere Porsche, Ferrari, Aston Martin en Lamborghini hebben hier een stand.

Het zijn de auto’s die je waarschijnlijk nooit zal bezitten en daarom hebben ze zo’n enorme aantrekkingskracht. Op de AutoRai zijn er vele sportautomerken aanwezig, die zo’n beetje allemaal in hal 8 zijn verzameld.

Porsche heeft een heuse wereldprimeur, al gaat het om een model dat ‘speciaal voor de Nederlandse markt’ is samengesteld. De 911 Targa 4S Exclusive Edition viert 50 jaar Targa met een gelimiteerde uitvoering, waarvan er slechts vijftien gebouwd worden. En je moet snel zijn om er nog eentje te bemachtigen, want ‘bijna de helft is al verkocht’, zo vertelt de woordvoerder van het merk ons. Wat is er nu zo speciaal aan deze 911 Targa? “De kleur natuurlijk, Gulf Blue, en de bekleding, de zwarte wielen, de instaplijsten en de bestickering." De prijs van al dat moois bedraagt 223.100 euro.

Lamborghini heeft ook een Nederlandse primeur, de Aventador SV. Niet dat een Aventador er anders niet indrukwekkend uitziet, maar deze SV-versie is de overtreffende trap. Zeker de moeite waard om te gaan bekijken op de Rai! En als je daar toch bent, loop dan meteen even langs Ferrari en Aston Martin. Hoewel deze merken geen primeurs hebben, blijft het bijzonder om zoveel Ferrari’s en Aston Martins bij elkaar te zien.