Ford start met de uitrol van zijn luxe Vignale-label. De Mondeo is het eerste model dat als Vignale wordt uitgerust. Luxe volgens Ford is mogelijk vanaf 44.945 euro.

Ford maakt de prijzen en specificaties van de Mondeo Vignale bekend. Het luxe label wordt op diverse modellen van Ford leverbaar, de Mondeo is de eerste. Vignale gaat niet alleen over een luxe aankleding maar ook over speciale service. De meest bereikbare Mondeo Vignale is de vierdeurs 2.0 TDCi-dieseluitvoering met 180 pk. Deze kost 44.945 euro.   

Ford levert Vignale-uitvoering in combinatie met de krachtigste motoren, naast de 180 pk diesel ook met 210 pk diesel en met de 203 en 240 pk sterke versies van de 2.0 Ecoboost benzinemotor (vanaf 47.745 euro). Ook de Mondeo Hybrid (45.195 euro) is leverbaar als Vignale.

De Vignale-uitvoering is ten opzichte van de overige uitvoeringen uitgevoerd met Active Noise Cancellation, een systeem dat met microfoons het geluid meet in de auto en tegengestelde geluidsgolven afgeeft om zo de rijgeluiden te absorberen. Akoestisch glas helpt ook mee om de rust in de auto te bewaren. De Vignale heeft een aangepaste achterwielophanging, voor meer comfort achterin.

Massagestoelen

Voorin hebben de inzittenden ook weinig te klagen, met de massagestoelen met elf kussens. Het meubilair is bekleed met leder, dat is voorzien van een zeskantig quiltpatroon. Het dashboard en de deurpanelen zijn eveneens voorzien van koeienhuid. Aan de buitenkant is de Vignale te herkennen aan de chique grille, chromen accenten en 18 inch Vignale-wielen. Vignale-kopers kunnen kiezen uit een palet speciale metalliclakken.

De Vignale-modellen worden alleen verkocht in Ford Stores, waarvan er op dit moment twee zijn in Nederland (in Amsterdam en Zaandam). Eind dit jaar moeten er zeven Ford Stores operationeel zijn. Alle kopers profiteren onder andere van haal- en brengservice bij onderhoud.