De nieuwe generatie BMW 7 Serie komt er snel aan. BMW heeft nu al de belangrijkste veranderingen onthuld. Die zijn vooral onderhuids en in de cockpit te vinden.

Tegelijk met de onthullingen geeft het Beierse merk een serie foto's vrij van de nieuwe 7 Serie, die momenteel wordt getest. De auto is nog afgeplakt maar het is lijkt erop dat er aan het exterieur weinig vernieuwd wordt. Het gaat bij de nieuwe, zevende generatie van de 7 Serie vooral om lichtgewicht, efficiëntie, rijcomfort en de nieuwste infotainment. 

Ondanks de uitbreiding met allerhande moderne snufjes zal de aanstaande '7', in vergelijking met de huidige generatie, 130 kg lichter zijn. Dit dankt de nieuwkomer aan de lichte structuur. De body heeft een carbon 'kernstructuur', die is afgeleid van BMW's lichtgewicht elektrische modellen i3 en i8. De personencabine is van CFRP gemaakt, met koolstofvezel versterkte kunststof. Dat lichte materiaal is niet alleen supersterk, ook is de torsiestijfheid - en dus de veiligheid - ervan hoog. 

Onder de motorkap komen de meest up-to-date versies van BMW's zes-in-lijn motoren te liggen, waaronder een nieuwe benzinevariant. Deze van TwinPower Turbo voorziene krachtbronnen zullen het benzineverbruik en de uitlaatgassen doen afnemen. Ook de achttraps Steptronic automaat is doorontwikkeld. Daarnaast wordt de chassistechniek verfijnd, zodat zowel comfortabeler als dynamischer gereden kan worden. Wielophanging en stuurinrichting ondergaan eveneens aanpassingen. De bestuurder krijgt een grotere mogelijkheid aan rijmodi, inclusief 'Adaptive' waarbij automatisch de juiste instellingen bij de rijstijl en ondergrond gezocht worden. 

Aanwijzend bedienen 7 Serie

Het BMW iDrive-besturingssysteem kan naast de bekende interface nu ook bediend worden in touch-modus, vergelijkbaar met smartphones. Sommige, veel voorkomende functies als binnenkomende telefoontjes accepteren of weigeren, kunnen zelfs met simpele gebaren aangegeven worden. Je hoeft daar niets voor aan te raken, een 3D-sensor neemt de handbewegingen waar. Natuurlijk komt het nieuwe BMW-vlaggenschip met de nieuwste veiligheidsvoorzieningen. Volautomatisch parkeren kan 'ie ook, terwijl niemand in de auto zit. Laat maar komen die 7 Serie.