Pas morgen debuteert de Mercedes-Benz GLC Coupé Concept officieel, op de beurs Auto Shanghai 2015, vandaag al stellen we 'em officieel voor. De cross-over verenigt off-road en sportief rijden met coupé looks.

De GLC Coupé is officieel nog een conceptcar, maar de foto's laten zien dat het eindresultaat niet meer ver weg is. Later dit jaar verschijnt het productiemodel in zeven uitvoeringen, en volgens Mercedes-Benz kunnen we daarnaast nog 'logisch af te leiden modellen' verwachten zoals een vierdeurs coupé en shooting brake. Het design van de conceptcar is verder een voorproefje van de toekomstige SUV-modellen van het Duitse merk.

En dat design mag er zijn. Weg met het hoekige GLK-ontwerp uit 2008, de GLC Coupé is een fraaie en hedendaagse cross-over, een goed geslaagde kruising van een SUV en coupé. Het ontwerp verdraagt net zo makkelijk 21 inch wielen en bodembeschermplaten als een dynamische, lage daklijn en de diagonaal geplaatste uitlaatpijpen. Het motto luidt dan ook 'Geboren om op iedere ondergrond te racen'. 

Het motto luidt: 'Geboren om op iedere ondergrond te racen'

De naam is aangepast naar GLC, om aan te geven dat de auto qua grootte past bij de C-Klasse, dus tussen de GLA en GLE in. Met een lengte van 4,73 meter en een breedte van exact 2 meter is 'ie net een paar centimeter ruimer dan rivaal BMW X4. De GLC Coupé is slechts 1,59 meter hoog. 

De motor van de conceptcar is afkomstig uit de Mercedes-Benz AMG Sport-uitvoeringen: de drieliter directe injectie twinturbo V6 die bij 5.500 tpm maximaal 367 pk levert en al vanaf 1.400 tpm een koppel van 520 Nm. Deze is gecombineerd met de 9G-Tronic automaat en 4Matic permanente vierwielaandrijving. Het geluid dat de vierkoppige uitlaat verlaat varieert op basis van ingestelde rijmodus.