Volkswagen blikt opnieuw vooruit naar een sedan in het hoge segment. De C Coupé GTE is het vervolg op de Sport Coupé Concept GTE die het merk eerder dit jaar liet zien.

Volkswagen toont op de autoshow van Shanghai de C Coupé GTE. Deze concept car blikt vooruit naar een toekomstige sedan van Volkswagen in het hoge segment, een model dat boven de Passat komt en de CC opvolgt. De C Coupé is al het tweede studiemodel in deze serie, eerder dit jaar liet het merk al de Sport Coupé Concept GTE zien.

Niet alleen het design biedt een kijkje in de keuken waar het toekomstige model wordt bereid, ook de techniek laat alvast zien wat er straks op het menu staat. De C Coupé GTE heeft een plug-in hybride aandrijflijn, met een viercilinder TSI benzinemotor en een elektromotor die aan de achttraps automatische versnellingsbak is bevestigd.

De systeemoutput van de hybride is 245 pk en 500 Nm, goed voor een 0-100 km/u sprintje in 8,6 seconden. De GTE kan over een afstand van 50 km geheel elektrisch rijden op de 91 kW (124 pk) sterke elektromotor. De CO2-uitstoot van 55 g/km is in theorie goed voor 14 procent bijtelling.

Wanneer het productiemodel verschijnt is nog niet bekend. Reken op 2017.