Het Chinese merk Qoros, dat over een aantal jaar naar Nederland komt, heeft de 2 SUV PHEV onthuld. Deze concept car laat de toekomstige ontwerptaal van het merk zien.

Het Chinese merk Qoros toont op de autoshow van Shanghai de 2 SUV PHEV. Dit studiemodel blikt niet alleen vooruit naar de komst van een compacte SUV maar geeft ook prijs hoe de nieuwe ontwerptaal van het merk eruit ziet.

De CEO van Qoros, Phil Murtaugh, licht toe wat de 2 SUV PHEV is: "Dit studiemodel is een realistische weergave van onze plannen op langere termijn: het combineren van uitbreiding van het modellenprogramma en innoverende techniek". Die innoverende techniek is een plug-in hybride aandrijflijn, bestaande uit een benzinemotor en twee elektromotoren. Eén van de motoren zit op de achteras, zodat de 2 SUV vierwielaandrijving heeft.

Bijzonder is de oplaadtechniek, die Qoros heeft afgekeken uit de luchvaart. Een sokkel die omhoog klapt vanuit de paravan kan worden aangesloten op een aansluiting die aan het dak van de garage is bevestigd. Qoros zegt ook te werken aan een draadloos oplaadsysteem met inductietechniek.

Het ontwerp van de 2 SUV PHEV is opvallend, met verticaal geplaatste lichten voor en achter. Het dak is geïnspireerd op de ramen van huizen in de oude wijken van Peking.

Qoros komt naar verwachting in 2017 naar Nederland. Rond die tijd verwachten we ook de productieversie van de compacte SUV.