In Nederland was deze week de AutoRai nog te bezoeken, in China ging Auto Shanghai 2015 van start. Wat valt daar te zien? En is er al meer nieuws over de tentoongestelde auto's in Amsterdam?  

Jazeker. Zo voegt Mazda, nog voordat de CX-3 in de showroom staat, een nieuwe, zakelijke uitvoering toe aan het assortiment van dat model. Ook heeft het merk de volledige prijslijst bekendgemaakt van de nieuwe generatie MX-5. De bestelwagenversies van de vernieuwde Volkswagen Caddy zijn verkrijgbaar vanaf 12.590 euro, exclusief btw en BPM. Fiat levert de 500X vanaf nu ook met automaat, tegen de meerprijs van 2.000 euro. Audi breidt het assortiment van de TT naar de onderkant toe uit met de 1.8 TFSI-benzinemotor.

Nieuw in het exclusieve segment

McLaren heeft het tweede model in Sports Series onthuld, de 540C. Deze heeft iets minder vermogen dan de 570S. De Rolls-Royce Phantom Limelight wordt in een gelimiteerde oplage van 25 stuks gebouwd. Ferrari laat nogmaals de mogelijkheden van het Tailor Made-programma zien, met een speciaal aangeklede California T; terwijl uit Nederland de speciale Donkervoort D8 GTO-uitvoering komt met de veelzeggende naam Bare Naked Carbon.

Qoros 2 SUV PHEV

Auto Shanghai 2015

Op de Chinese autoshow introduceert Lexus een viercilinder 2.0 turbomotor voor de RX. In de metropool Shanghai staan behalve de tevoren onthulde Citroën C4 Aircross meer interessante conceptcars. De Mercedes-Benz CLG Coupé (de opvolger van de GLK) is een cross-over die off-road en sportief rijden verenigt met fraaie coupé looks. Volkswagen blikt met de C Coupé GTE opnieuw vooruit naar een sedan in het hoge segment. Het model komt boven de Passat en volgt de CC op. De opvallende Qoros 2 SUV PHEV laat de toekomstige ontwerptaal van het merk zien. Bijzonder is de oplaadtechniek, die Qoros heeft afgekeken uit de luchvaart.

Geteste auto's

De Volkswagen Golf Sportsvan is door de ANWB na onderzoek verkozen tot Trekauto van het Jaar 2015. Ook EuroNCAP voerde proeven uit; deze crashtest laat zien hoe veilig de Fiat 500X, Mazda 2, Renault Espace en Suzuki Vitara zijn. Wijzelf stapten in de BMW X6 voor een rijtest. Lees in de review hoe deze sportieve SUV verbeterd is en waarmee hij zich onderscheidt. Prettig weekend en Koningsdag!