Stukje bij beetje maakt Chevrolet meer bekend over de nieuwe generatie Camaro. De auto krijgt een herkenbaar en tegelijkertijd opvallend design.

Over ruim twee weken onthult Chevrolet de nieuwe Camaro. Om het publiek alvast een beetje op te warmen geeft Chevrolet twee computertekeningen van plaatwerkdelen vrij, die moeten illustreren dat de nieuwe Camaro een atletisch design heeft. Het design versterkt de vernieuwde rij-eigenschappen van het model, die in het teken staan van gewichtsbesparing.

Chevrolet spreekt over een expressieve evolutie van het design. Oftewel, de nieuwe Camaro is nog steeds duidelijk herkenbaar als Camaro maar heeft nóg meer een opvallend ontwerp. De plaatwerkdelen zijn volgens het merk ‘om de techniek heen’ ontworpen. De motorkap (afbeelding 2) laat zien wat daarmee bedoeld wordt, het metaal is als het ware om de motor heen gevouwen.

De nieuwe Camaro lijkt door het ontwerp breder en lager, maar is dat niet of nauwelijks. Voor het complete eindresultaat moeten we wachten tot 16 mei, dan onthult het merk de auto helemaal.