We hebben de geheel nieuwe Volvo XC90 getest en vertellen je of de SUV de beloftes waarmaakt. Nog anderhalve maand te gaan en dan wordt in Frankfurt de IAA-autoshow weer gehouden. Vooruitlopend daarop worden steeds meer nieuwe modellen 'virtueel' onthuld. 

Zo presenteert Ferrari alvast de 488 Spider. Deze profiteert van dezelfde verbeteringen (ten opzichte van de 458) als de 488 GTB. Accelereren van 0 naar 100 km/u kan in slechts 3 seconden, van 0 naar 200 km/u duurt 8,7 seconden.

Eerste foto's

De Jaguar F-Pace en de Mercedes-AMG C 63 Coupé worden in de aanloop naar de IAA stapsgewijs onthuld; deze week hebben we de eerste beelden. De volwaardige première, voor publiek, vindt net als die van de 488 Spider over anderhalve maand plaats in Frankfurt. Klik hier voor al ons IAA 2015-nieuws.

Rijtest Volvo XC90

De nieuwe Volvo XC90 staat in de showrooms. In de praktijk blijkt 'ie verfijnd en doordacht. De rijdynamiek is naar een hoger plan getild. Lees alles over de full-size SUV in onze review.

Prijzen

Kia heeft de prijzen van de vernieuwde Cee’d met driecilinder 1.0 T-GDI-motor bekendgemaakt, Volkswagen de eerste van de Golf met driecilindermotor. De Ford S-Max is te bestellen in twee uitrustingsniveaus en met vijf motoren. Hoewel de Fiat 500 op verschillende manieren en onderdelen verbeterd is blijven de prijzen gelijk.

Volvo XC90 2015

Diverse nieuwtjes

Voor de minimale modeljaar-wijzigingen van de Lexus CT heb je een bril, of beter, een vergrootglas nodig. BMW komt met een nieuwe dieselmotor voor de X5, die krachtiger, zuiniger, schoner en goedkoper is. Het nieuws dat automerk Spyker uit surseance van betaling is geeft weer hoop. Voordat er nieuwe auto's worden gebouwd moet nog veel werk verzet worden.

Verder nieuw op Autokopen.nl

Met een nieuwe zomermaand voor de deur hebben we onze evenementenrubriek aangevuld met leuke auto festivals, trackdays en andere, vermakelijke activiteiten. Veel plezier!