Tesla Model X

Na meerdere keren uitgesteld te zijn zou de elektrische cross-over Tesla Model X volgende maand dan eindelijk debuteren, op de IAA in Frankfurt. 

Het Duitse tijdschrift Auto Bild, dat door de jaren een betrouwbare bron is gebleken, meldt dat het eindelijk zover is: op de IAA-autobeurs, half september in Frankfurt, debuteert de Tesla Model X. Nadat in 2012 de conceptversie onthuld werd is de première keer op keer uitgesteld. Vooral de testperiode en verdere ontwikkeling heeft veel tijd in beslag genomen. 

Auto Bild schrijft verder dat de eerste modellen al eind september afgeleverd zullen worden - er zijn al twintigduizend bestellingen binnen. Op de officiële Tesla-website staat echter te lezen dat de 'ingeschatte afleverdata begin 2016' zijn. Nog altijd is de prijs niet bekendgemaakt.

De Tesla Model X is een geheel elektrisch rijdende cross-over met standaard All-Wheel Drive. De twee digitaal bestuurde elektromotoren zijn onafhankelijk van elkaar te gebruiken. Ze zijn onder de assen aangebracht, voor en achter, waardoor er net als bij de Model S twee bagagecompartimenten beschikbaar zijn. Om de achterste van de drie zitrijen makkelijk te kunnen bereiken heeft de Model X vleugeldeuren achter.