Toyota C-HR

In 2016 komt Toyota met een nieuwe cross-over, die iets onder de RAV4 gepositioneerd wordt. Het nieuwe model is de eerste van een nieuwe generatie Toyota’s.

Toyota brengt volgend jaar een nieuwe cross-over op de markt. Autocar meldt dat we de productie van de C-HR (foto’s) al in 2016 kunnen verwachten. Het nieuwe model staat qua uiterlijk mijlenver af van de RAV4, maar zal qua formaat en prijs dichtbij dat model staan. De komst van de cross-over betekent overigens niet het einde van de RAV4.

De C-HR laat in grote lijnen al zien welke kant Toyota op wil met het design. De nieuwe cross-over wordt de eerste van een nieuwe generatie Toyota’s. Het ontwerp van de auto wijst de weg voor andere toekomstige modellen. De cross-over is de eerste Toyota op het nieuwe, lichtgewicht platform van Toyota, waarop tegen 2020 ongeveer de helft van alle modellen wordt gebouwd.

Het nieuwe platform is tot stand gekomen in Toyota’s Europese ontwikkelingscentrum. De Europese markt is voor Toyota de maatstaf als het gaat om rij-eigenschappen en kwaliteitsbeleving, onderdelen waarop de productieversie van de C-HR dan ook flinke stappen gaat zetten ten opzichte van de huidige Toyota’s.