Kia heeft de eerste foto’s van de nieuwe Sportage vrijgegeven. Het publieksdebuut van de auto vindt plaats op de IAA in Frankfurt.

Daar is de Kia Sportage dan, helemaal officieel! Eerder al lekten er computertekeningen en foto’s uit van het nieuwe model, maar nu trekt Kia zelf het doek eraf. Op de autoshow van Frankfurt volgende maand presenteert Kia het nieuwe model aan het grote publiek.

De nieuwe Sportage is grotendeels in Europa getekend. Aan de voorkant vallen vooral de hooggeplaatste lichtunits op, die combinatie met de meer rechtopstaande grille zorgen voor een sportievere aanblik. Aan de zijkant is de herkenbare raamlijn gebleven, maar al het plaatwerk is nieuw. De overhang aan de voorkant is langer en aan de achterkant juist korter, maar de totale wielbasis is toegenomen. Dat zorgt voor meer binnenruimte.

Kia geeft verder nog geen informatie vrij, maar het ligt voor de hand dat het nieuwe model voorzien wordt van de nieuwste multimedia- en vieligheidssystemen. Het motorenpalet zal bestaan uit de 1.6 GDI benzinemotor, met en zonder turbo. Ook de 1.7 en 2.0 CRDi dieselmotoren zijn van de partij. De vermogens lopen uiteen van 132 tot 186 pk.

Volgende maand komen we vanuit Frankfurt met meer informatie en (interieur)beelden van het nieuwe model.